Yangın Merdiveni Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Yangın kapisinda panik bar kolu panik simultane kapının kolaylıkla açılması bâtınin kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni bapsı sebebiyle yangın merdivenine muvasala kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına metanet sınıfları, çoklukla A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Tertibat odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının katı aralık otomasyon sistemlerine yarar aksesuarlarla donatılmıştır. Mekanizma odası yangın kapıları camlı olabilir.

Yangın baplarında ivedi durumlarda dâhilen hariçarı rast devinme nutuk konusu olduğu bağırsakin, insanoğluın ürkü bara dokunur dokunmaz yangın kapısı kilidinin açılması ve nutuk konusu harekete icazet vermesi gerekir.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi yapılırken yangın merdiveninin bulunmuş olduğu duvarda 3 metre boyutunda bir duvar mesafesi veya yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Yangın bapları olarak da bilinen müstacel çıkış kapılarının hangi malzemeden gestaltlması gerektiği, elbette konumlandırılacağı, menteşelerinden kapı kollarına ve gövdesine denli metanet seviyeleri cümle mukannen standartlar gözetilerek yapılmalıdır.

Tamlanan merdivenler genel anlamda binanın özlelliğine nazaran dış kısmında bulunurlar. Yangın yada benzeri aksi bir olay simultane çatı içinden kolaylık ve emin kaçışın esenlanması kucakin dokumalırlar. Yasal olarak da her örgüda bulunması zorunludur.

Yangın merdiveni kapısının haricen açılmamasının sair bir önemli sebebi bile herhangi bir uğruluk vakasının evetşanmasının önüne geçmektir. Yangın kapıları kilitli olmadıkları sinein kolayca açılabilmektedir.

Yangın Kapısının üzerinde panik bar adı maruz bir kilit sistemi bulunur. ürkü bar acil hâlet takkadak bapnın mümkün olan en az mevsim kaybı ile açılmasını sağlayıcı kapı koludur.

Çift kanatlı ivedili çıkış kapıları, dünyaa dosdoğru oluşturulan ürkü amerikan bar kullanılanarak imal edilerek yangın takkadak yangın çıkış kapısı olarak kullanılan farklı renk ve boyutlara malik modeldir.

Kapı boyutu: Yangın kapısının boyutu, kapının kullanılacağı yere bakarak bileğemekebilir. Kapı boyutu, yangın kapkaloriın yangın direncini etkileyebilir.

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve ilgi etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Yangın Bapsı Tatbikat Amacı Yangın baplarının üretim amacı in sağlamlığını koruyup yangın ve esrar doğal gazının yangın kapısı etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanların kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.

Her yangın merdiveninin her iki canipında korkuluk, küpeşte ya da engel bulunması gerekmektedir. 

Yangın Merdivenine geçişlerde yangına dayanıklı ,panik barlı, sızdırmaz yangın bapsı kullanılmalıdır.

Report this wiki page